Osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti možete sklopiti sami ili mi to možemo učiniti u vaše ime kod raznih osiguravajućih društava kao što su SAVA, ALLIANZ, GENERALI, CORIS, TRIGLAV,...

Doplata za osiguranje iznosi 5 % od cijene i mora se sklopiti na dan kada se napravi rezervacija za putovanje. 

Ako se putovanje odkaže i putnici imaju osiguranje, se vrati cijeli iznos uplate smanjen za cijenu osigiranja i 18 eur administrativnih troškova. Obavezno je dostaviti potvrdu doktora sa kratkom diagnozom bolesti i kada je došlo do bolesti. 

 

Zavarovalnica Sava

 

Kako mogu otkazati plaćeno putovanje?

Prilikom prijave možete sklopiti osiguranje od otkazne naknade/rizika otkaza u slučaju nemogućnosti sudjelovanja na izletu zbog određenih nepredvidivih okolnosti. Po ispunjenju uvjeta možete ostvariti povrat uplaćene kupoprodajne cijene za rezervirani aranžman do početka putovanja.

Osiguranje od rizika otkaza primjenjuje se u slučaju iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja i može se tražiti samo uz predočenje odgovarajuće liječničke potvrde. Na liječničkom uvjerenju potrebno je upisati datum pogoršanja zdravstvenog stanja, kratku povijest bolesti i tijek liječenja. Opće liječničke potvrde u smislu "odustajem od putovanja zbog bolesti" nisu primjerene.

Kada moram otkazati svoje osigurano putovanje?

Otkaz putovanja putnik je dužan odmah i pisanim putem obavijestiti agenciju u roku od 24 sata od nastanka jednog od razloga za otkaz, odnosno najkasnije 2 sata prije polaska na putovanje iz razloga navedenog u prethodnim paragraf. Kada je razlog odustajanja od putovanja pogoršanje zdravstvenog stanja putnika ili njegovog srodnika (obiteljsko srodstvo mora biti vidljivo iz odgovarajuće isprave), zbog čega putnik ne može putovati, dužan je priložiti potvrdu osobnog liječnika.

Ukoliko putnik ne započne putovanje na dan koji je naveden kao početak putovanja i ne otkaže putovanje pisanim putem najkasnije 2 sata prije polaska, nema pravo tražiti povrat uplaćenog temeljem plaćena naknada za otkazivanje. Program može posebno odrediti drugačiji iznos naknade za isplatu ili da naknada za isplatu nije moguća. Ukoliko putnik ne započne putovanje na dan koji je naveden kao početak putovanja i ne odustane od putovanja prije početka, nema pravo na povrat uplaćenog iznosa na temelju uplaćene naknade za otkazivanje. Također se smatra da putnik nije započeo putovanje, odnosno da je odustao od ugovora, kada prijevoznik (zrakoplovni, brodski, autobusni i sl.) ne prihvati putnika na prijevoz iz bilo kojeg razloga, koji može biti sigurnosne ili regulatorne prirode, bez obzira je li se to dogodilo tijekom putovanja ili na početku putovanja. U tom slučaju putnik je odgovoran za svu prouzročenu štetu i ne može tražiti povrat novca na temelju plaćene naknade za otkazivanje. U slučaju turističkih aranžmana koji ne uključuju organizirani prijevoz, putnik nema pravo na povrat uplaćenog iznosa temeljem rizika otkaza, ako se ne javi u smještajni objekt na dan početka putovanja. putovanje.

U slučaju da organizirani prijevoz nije uključen u aranžman, početkom putovanja smatra se vrijeme kada putnik može preuzeti smještaj (14:00 sati). U drugim slučajevima dokazane više sile, koji ne spadaju u događaje obuhvaćene stornonaknadom, a zbog kojih putnik otkazuje putovanje ili odustaje od ugovora, agencija ima pravo na naknadu svih svojih već učinjenih troškova, tj. kao i one nastale samim otkazivanjem putovanja. Viša sila mora biti dokumentirana valjanim službenim dokumentima i takva da se nije mogla predvidjeti niti izbjeći prije sklapanja ugovora.

Zahtjev za naknadu otkaza nije moguć nakon datuma početka putovanja ili odmora, niti za neiskorišteni dio putovanja ili odmora. U slučaju da putnik ugovori osiguranje od otkaza putovanja kod nekog od osiguravajućih društava, prava putnika u vezi naknade za otkazivanje putovanja ostvaruje kod ovog osiguravajućeg društva, pri čemu vrijede Opći uvjeti poslovanja osiguravajućeg društva koji su dostupni u svim poslovnicama Palme.

Ukoliko se putnik na dan polaska ne javi u mjestu polaska ili smještajnom objektu i pisanim putem ne otkaže rezervaciju, nema pravo na povrat uplaćene naknade za otkazivanje prema ugovoru. Zahtjev se ne može ostvariti nakon početka putovanja ili godišnjeg odmora te tijekom trajanja putovanja ili godišnjeg odmora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se